NIEUWS

Kompas Publishing B.V. neemt drie affiliate websites over

Kompas Publishing B.V. heeft haar portfolio uitgebreid met drie affiliate sites van verschillende eigenaren. De websites zwemkleding.nl, uitvaartverzekeringwijzer.net en blackfridaydeals.nu worden toegevoegd aan het portfolio van mediabedrijf Kompas Publishing B.V uit Haarlem. Met de overnames zal Kompas Publishing B.V. synergie behalen door haar bestaande techniek in te zetten en belangrijke grote titels zoals Startpagina.nl inzetten voor het vergroten van het bereik en de omzet.

Zwemkleding.nl is al jaren een van de grotere Nederlandse affiliate websites in het segment badmode. Jaarlijks helpt de site vele bezoekers met het uitzoeken en kopen van nieuwe badmode. Vrijwel alle bezoekers komen op een organische manier via zoekmachines op de website. Voor Kompas Publishing is de site een goede toevoeging aan het huidige affiliate portfolio waar de inhouse ontwikkelde techniek van Jurkjes.nl gaat helpen om Zwemkleding.nl verder door te ontwikkelen.

Waar Zwemkleding.nl voornamelijk piekt in de zomermaanden wordt de omzet op Blackfridaydeals.nu met name in de maand november behaald. Blackfridaydeals.nu is al jaren een van de top drie website in Nederland rondom Black Friday. Elke laatste vrijdag van november is het Black Friday waarbij consumenten kunnen genieten van grote kortingen net voor de feestdagen. De site Blackfridaydeals.nu trekt jaarlijks ruim een half miljoen Nederlandse consumenten, die op zoek zijn naar de beste deals.

Met de overname van Uitvaartverzekeringwijzer.net verstevigt Kompas Publishing B.V. haar portfolio in het financiële segment en past deze stap in de strategie om een toonaangevende financiële uitgever te worden. Eerder zijn om deze reden Zeker.com en Totaalbesparen.com overgenomen. Doordat Uitvaartverzekeringwijzer.net goede organische resultaten behaalt in de zoekmachines neemt het totale bereik van Kompas Publishing B.V. binnen de uitvaartverzekering branche door de overname fors toe.

Aart Wallet, mede-eigenaar van Kompas Publishing: “Wij zijn erg blij met deze verdere groei. Met de toevoegingen brengen wij meer diversiteit aan in ons portfolio en verstevigen wij onze positie als affiliate publisher in Nederland. Met de (technische) kennis, media en traffic die Kompas Publishing heeft, hebben de websites een goed nieuw huis gevonden en zullen we verder investeren om de beoogde groei te realiseren.”

Over Kompas Publishing B.V.

Kompas Publishing B.V. is een groeiende organisatie met verschillende bekende titels in haar portfolio, waaronder Startpagina.nl, GoeieVraag, Fietsnetwerk, Kek Mama en Zeker.com. Met meer dan 50 medewerkers en een maandelijks uniek bereik van ruim 10 miljoen Nederlanders is Kompas Publishing B.V. een snelgroeiend mediabedrijf.