NIEUWS

Kompas Publishing B.V. en Fluitend Leren breiden samenwerking uit voor de groei van bewegend leren in het onderwijs

 

Taal- en rekenonderwijs in beweging. In plaats van kinderen met hun neus in de boeken te drukken, opdrachten als: schoolplein opmeten, propjes gooien, taalbingo, voorwerpen op volgorde zetten en dobbelen met getallen. 

Honderden scholen en 50.000+ ouders

Kompas Publishing B.V. heeft vanuit een minderheidsbelang door geïnvesteerd in Learn2Learn Publishing B.V. naar een 50% belang. Binnen Learn2Learn Publishing B.V. is Fluitend Leren het merk waarmee de markt richting scholen en ouders wordt betreden. Met de uitbreiding van aandelen in Fluitend Leren gaat Kompas Publishing serieus inzetten op innovatief basisonderwijs.

Fluitend Leren is in 2021 opgericht met de missie: “De leergierigheid van kinderen behouden en stimuleren”. Door het brein en het lijf goed te laten samenwerken, blijft de stof beter hangen, gaat concentratie omhoog en ontstaat meer leerplezier. 

Inmiddels heeft Fluitend Leren honderden scholen en ruim 50.000 ouders voorzien van innovatief reken- en taalmateriaal. Kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot 12 zitten gemiddeld 1000 uur per jaar van de 3000 uur dat ze wakker zijn. Wie wil daar nou niet iets aan doen? 

Er zijn 42 basisschool oefenboeken voor ouders. Tevens kunnen scholen zich aansluiten om duurzaam bewegend leren te borgen met hoogwaardige lessen op maat.

Bouwen aan de basisvaardigheden van kinderen

Voor de doorontwikkeling van het taal- en rekenmateriaal is een groot intern ontwikkelingsteam opgezet. Verder wordt er nauw samengewerkt met andere portfolio merken waaronder SchoolBANK, Goeievraag en Startpagina om de impact verder te vergroten.

Met Fluitend Leren als joint venture tussen Kompas Publishing B.V. en Fluitend Leren oprichter Hessel Lau Haan gaat Kompas Publishing B.V. een grote rol spelen op het basisonderwijs toneel.

Hessel Lau Haan, Oprichter Fluitend Leren: “Onze visie is een sterke fundering van leerplezier en leergewoonten voor iedere leerling ter wereld. Door de verdieping van deze samenwerking heeft Fluitend Leren de nodige  kennis, groeikapitaal en kunde in huis om hier serieus werk van te maken.”

Aart Wallet, CEO van Kompas Publishing B.V.: “Naast onze focus op de senioren doelgroep met titels zoals Startpagina en SchoolBANK investeren wij graag in de toekomstige generatie. Wij geloven erg in de missie van Fluitend Leren en hebben al mooie stappen in ontwikkelingen gezien bij zowel scholen als kinderen. Wij zijn erg blij dat wij ons belang substantieel hebben kunnen vergroten om maximaal bij te kunnen dragen aan de verdere groei van bewegend leren in Nederland.”

Noot voor de redactie:
Meer toelichting op dit bericht via: Aart Wallet (Kompas) via 06 50 23 44 52 of aart.wallet@kompaspublishing.nl of Hessel Lau Haan (Fluitend Leren) via 06-45693741 of Hessel@fluitendleren.nl