NIEUWS

Kompas Publishing B.V. neemt Gids.tv en Weer.nl over van Talpa Network 

Overname Gids.tv en Weer.nl door Kompas Publishing

 

Groot dagelijks bereik
Met de overname van Gids.tv en Weer.nl heeft Kompas Publishing haar portfolio verder uitgebreid. Gids.tv is al jaren een toonaangevende speler als het gaat om het bieden van tv-gids informatie. Daarnaast worden op Gids.tv dagelijks tientallen nieuwtjes, video’s en updates geplaatst door het redactionele team. Op Weer.nl vind je het weer op zowel landelijk als lokaal niveau. De site heeft veel bekendheid en is jaren gebruikt als bron voor het weerbericht in onder andere Hart van Nederland en door verschillende radiostations.

Samenwerking
Dagelijks worden er op beide sites veel video’s geplaatst. Voor de invulling van de videoadvertenties zal Kompas blijven samenwerken met Talpa Network.

Portfoliobedrijf
Met de overname zet Kompas Publishing B.V. in op verdere uitbreiding van haar portfolio. TV- en weer content wordt al veel geconsumeerd op bijvoorbeeld Startpagina.nl en ook met televisiezender ONS en Fietsnetwerk zijn er mogelijkheden voor verdere integraties.

De werknemers van Gids.tv gaan over naar het kantoor van Kompas Publishing B.V. in Haarlem.

Marc Veeningen, hoofdredacteur: “Voor Talpa Network is weersinformatie een belangrijk onderdeel van ons aanbod op radio en tv. Wij blijven dan ook gepresenteerde weer bulletins aanbieden met onze vertrouwde gezichten op de radio en SBS6. Een eigen merk en bijbehorende site zijn hiervoor echter niet noodzakelijk. Omdat wij op dit moment de focus leggen op het creëren van een open netwerk met een aantal hoofdmerken zijn we blij dat we voor zowel Weer.nl als Gids.tv een nieuwe eigenaar hebben gevonden die de merken verder kan laten groeien.”

Aart Wallet, CEO van Kompas Publishing: “Wij zijn erg blij met het toevoegen van Gids.tv en Weer.nl aan ons portfolio. Wij zien veel kansen om onze verschillende merken met elkaar te verbinden. De overname zorgt voor een mooie toename van ons bereik en zorgt voor schaalvoordelen op advertentiegebied.”

Over Talpa Network:
Talpa Network is een open medianetwerk actief op het gebied video, audio, digital, print en e-commerce met SBS6, NET5, Veronica, Radio 538, Radio 10, Sky Radio, VakantieVeilingen, ActievandeDag en LINDA. als hoofdmerken. Met zijn brede palet aan mediamerken en formats creëert Talpa Network dagelijks content waar velen in Nederland mee opstaan en naar bed gaan. Het motto van Talpa Network is ‘Samen bereik je meer’, wat slaat op de manier waarop de verschillende mensen, makers, merken en partners samenwerken om verhalen met impact te laten reizen door het netwerk (van tv naar print, van social naar radio) én daarbuiten.